Mitä Työ-SIB ohjelmassa tapahtuu?

Mitä Työ-SIB ohjelmassa tapahtuu?

Työ-SIB -alkuinfon jälkeen valmentaja ottaa yhteyttä noin viikon sisällä puhelimitse, tekstiviestitse tai sähköpostilla ja kutsuu tapaamiseen, jossa sovitaan Työ-SIBin aloituksesta. Osallistumalla tapaamiseen et ole vielä sitoutunut aloittamaan ohjelmassa, vaan teet päätöksen yhdessä valmentajan kanssa.

Aloitustapaamisessa pääset tutustumaan sinulle valittuun palveluntuottajaan ja Työ-SIB -valmentajiin. Valmentaja kyselee taustoistasi, työurasta ja toiveistasi tulevan työpaikan suhteen. Sovitte myös yhdessä, mitä palvelu voisi sinun kohdalla tarkoittaa. Se voi pitää sisällään esimerkiksi:

  • aloitustapaamista ja alkukartoitusjaksoa, esim. 2 arkipäivää
  • henkilökohtaista valmennusta 1 – 2 x viikossa/kuukaudessa
  • ryhmätapaamisia, työnhakuun keskittyviä työpajoja
  • osaamisen kehittämistä, erilaisia lyhyitä kursseja
  • työkokeilua, palkkatukityötä, oppisopimusta

tai yllä mainittujen vaihtoehtojen yhdistelmää. Tärkeintä on löytää sopivin reitti työelämään ja tehdä niitä asioita, jotka johtavat työpaikan löytämiseen. Ohjelman sisältö vaihtelee jokaisen tarpeista riippuen. HUOM! Lisätietoja Työ-SIBistä TE Live -lähetyksessä! Pääset mukaan tästä linkistä.

Työelämä muuttuu nopeasti ja on hyvä olla selvillä uusimmista käänteistä. On tärkeää olla tietoinen siitä, millaisia tietoja ja taitoja eri työtehtävissä nykyisin vaaditaan ja osata tunnistaa ja kertoa omasta osaamisesta. Monilla on työelämän ulkopuolella kertyneitä tietoja ja taitoja, joista voi olla hyötyä uuden työpaikan hakemisessa. Esiintymistaidot ja oman osaamisen markkinointi kuuluvat olennaisina osina työnhakuun ja työnhakuasiakirjojen tulee olla ajan tasalla. Sosiaalinen media on nykyisin tärkeä hallita työnhaussa. Työ-SIBissä saat apua kaikissa edellä mainituissa asioissa. Työvalmentajamme ovat käytettävissäsi, etkä jää yksin!

Ohjelman kesto on yksilöllinen ja vaihtelee sen mukaan, miten nopeasti työpaikka löytyy. Voit kuitenkin palata ohjelmaan koko hankekauden ajan, jos työsuhteesi päättyy. Autamme sinua löytämään uuden työpaikan.

Hyvä tietää, kun olet ohjelmassa mukana:

  • saat normaalin työttömyyskorvauksen ohjelman ajalta ja asiakkuutesi TE-toimistoon/työllisyyden kuntakokeiluun säilyy ennallaan, kunnes työllistyt (esim. määräaikaishaastattelut ja muu asiointi).
  • ohjelman kesto vaihtelee tilanteesi mukaan yhdestä viikosta yhteen vuoteen, yleensä joitakin kuukausia
  • jos olet työllistynyt, voit palata ohjelmaan koko hankekauden ajan (2025 asti)
  • ohjelman tavoitteena on työllistyminen

Katso tästä lisätietoja, miten TYÖ-SIB -ohjelma eroaa muista työvalmennuspalveluista.

 

 

 

 

 

 

54321
(34 votes. Average 3.21 of 5)