Hienoja tuloksia SIB-työllistämisohjelmien avulla

Hienoja tuloksia SIB-työllistämisohjelmien avulla

Työ-SIB -ohjelma käynnistyi virallisesti 1/2020 ja ohjelmassa on tällä hetkellä yli 2500 osallistujaa viidellä eri palveluntuottajalla. Tulokset ovat lupaavia, ohjelman avulla on työllistynyt jo yli 1100 osanottajaa. Työllistyneet ovat eri alojen ammattilaisia, joukossa on myös hyvin erilaisia koulutustaustoja. Suurin osa on työllistynyt koulutustaustaansa vastaaviin tehtäviin. Osalla on kuitenkin ollut toive vaihtaa alaa tai tehdä muita kuin oman koulutusalan töitä ja toiveita on kuultu.

Vuoden 2022 huhtikuuhun mennessä työllistyneet asiakkaat työllistyivät monelle eri alalle ja erilaisiin työsuhteisiin. Joukossa on koko- ja osa-aikaisia työsuhteita sekä vakituisia ja määräaikaisia töitä työpaikan tarpeista ja asiakkaan toiveista riippuen. Työ-SIB palvelee siis kaikkien alojen ammattilaisia, mutta työvoimapulasta kärsiville aloille Työ-SIB -ohjelman palveluntuottajilla on eniten kontakteja. Lue lisää palveluntuottajista.

 

Asiakkaiden kokemuksia Työ-SIB -ohjelmasta: 

“Ei ole mitään syytä olla kokeilematta tätä ohjelmaa, itse työllistyin muutamassa viikossa ohjelman aloittamisesta kokoaikaisesti tehdastyöhön”. 

-mies 30 v.

”Työ-SIB valmentajat ovat innostavia ja aidosti asialla. Oman osaamisen sanoittaminen on ollut hyödyllistä. Palvelu on yksilöllistä ja pakkomaku on poistettu”.

–nainen 53 v. -työllistynyt

”Aloitin ohjelman marraskuun lopussa ja uskomatonta kyllä olen käynyt jo kahdessa oman alani haastattelussa.”

–nainen 48 v. -työllistynyt

Työ-SIBin sisarohjelma, maahanmuuttajille suunnattu Koto-SIB on työllistänyt hankekautensa aikana jo yli 1000 osanottajaa. Asiakkaiden sisäänotto päättyi vuoden 2019 lopussa. Ohjelman hankekausi on 2016 – 2022. Ohjelmassa on ollut mukana yli 2200 osanottajaa, joiden parissa työllistämistoimia jatketaan edelleen. Yli 50 % ohjelman koulutuksen loppuun asti suorittaneista on työllistynyt. Lisätietoja Koto-SIB ohjelmasta voit lukea tästä.

 

54321
(22 votes. Average 2.73 of 5)