Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Sain TE-toimistosta sähköpostin/tekstiviestin Työ-SIB -ohjelmasta. Mitä nyt pitäisi tehdä?

Jos olet saanut sähköpostin tai tekstiviestin ohjelmasta, voit ilmoittautua mukaan Työ-SIB -ohjelmaan yhteydenottolomakkeen avulla. Työ-SIB -ohjelma ei saa yhteystietojasi suoraan TE-toimistosta, vaan sinun on lähetettävä ne lomakkeen avulla. Työ-SIBin hankehallinoija S-Pankki valitsee sinulle sopivan palveluntuottajan. Palveluntuottaja ottaa yhteyttä noin viikon kuluessa yhteystietolomakkeen lähettämisestä.

Täytin yhteystietolomakkeen, mutta yhteydenottoa Työ-SIB -ohjelmasta ei ole kuulunut. Miten voin saada yhteyden Työ-SIB -ohjelman palveluntuottajiin?

Sinulle valittu palveluntuottaja ottaa yhteyttä noin viikon kuluessa puhelimitse tai sähköpostitse. Jos emme tavoita sinua, jätämme viestin. Jos soittoa tai viestiä ei viikon sisällä kuulu, voit lähettää sähköpostin asiasta: info@tyosib.fi.

Mitä Työ-SIB palvelussa tapahtuu?

Palveluntuottaja kutsuu jokaisen Työ-SIBissä aloittavan aloitustapaamiseen, jonka jälkeen sovitaan valmennusmallista. Se voi pitää sisällään henkilökohtaista työhönvalmennusta, ryhmätapaamisia, työpajoja tai osaamisen kehittämistä erilaisten lyhyiden kurssien avulla.

Millaisia työpaikkoja tai työsuhteita voi löytää Työ-SIBin avulla?

Valmennuksemme lähtökohta on löytää mahdollisimman pitkäaikainen ja pysyvä työpaikka. Työsuhteet voivat olla vakituisia, määräaikaisia, keikkatöitä ja työllistyä voi joko suoraan työnantajan palvelukseen tai rekrytointiyrityksen kautta.

Voiko Työ-SIBin kautta mennä työkokeiluun tai saada oppisopimuksen?

Työ-SIBin kautta on mahdollista aloittaa työkokeilu. Oppisopimus on mahdollinen, jos osallistuja löytää työnantajan ja työpaikan, jossa suorittaa oppisopimus. Työ-SIB -ohjelman palveluntuottajilla ei ole valmiita oppisopimuspaikkoja.

Kuinka nopeasti voin saada töitä Työ-SIBin avulla?

Meillä on joitain valmiita työnantajakontakteja, joiden avulla työllistymisen voi tapahtua nopeastikin. Useimmiten se on kuitenkin kuukausia, joskus jopa vuoden kestävä prosessi. Tavoitteenamme on tukea asiakkaitamme myös työllistymisen jälkeen ja antaa työssäpysymisen tukea.

Työllistyin Työ-SIBin avulla, mutta työsuhteeni päättyi. Mitä voin tehdä?

Toivomme, että otat yhteyttä Työ-SIBin työvalmentajaan uudelleen tai lähetät sähköpostia: info@tyosib.fi.

En ole varma, haluanko aloittaa Työ-SIBissä. Tuleeko minulle sanktioita tai karenssia TE-toimistosta, jos en aloita Työ-SIBissä? Entä jos haluan keskeyttää Työ-SIBin? 

Työ-SIB -ohjelma on täysin vapaaehtoinen ja voit itse päättää, haluatko aloittaa ohjelmassa ja voit myös keskeyttää ohjelman, jos elämäntilanteesi muuttuu. Aloittamatta jättämisestä ei seuraa sanktioita TE-toimistosta, eikä myöskään keskeyttämisestä. Jos aloitat Työ-SIB -ohjelman aikana koulutuksen, se voidaan tilanteesta riippuen katsoa velvoittavaksi. Tästä kuitenkin kerrotaan ja keskustellaan kanssasi etukäteen.

Voinko hakea työpaikkoja itsenäisesti, jos olen mukana Työ-SIBissä?

Työ-SIB -ohjelman aikana voit hakea työpaikkoja myös itsenäisesti ja omatoimisesti. Työpaikan löytämiseksi on suositeltavaa olla hyvin aktiivinen.

Jos löydän työpaikan Työ-SIB -ohjelman avulla, maksetaanko minulle ns. oikeata palkkaa?

Työ-SIB -ohjelman tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa löytää mahdollisimman sopiva työpaikka vapailta työmarkkinoilta. Voit pyytää Työ-SIB valmentajia tarkistamaan tekemäsi työsopimuksen ja saatko työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Voiko Työ-SIBissä työllistyä nollatuntityösopimuksella?

Työ-SIB -ohjelmassa tähdätään mahdollisimman pitkäkestoiseen ja kokoaikaiseen työllistymiseen. On mahdollista, että solmimasi työsopimus on aluksi ns. nollatuntisopimus tai osa-aikatyö, koska joillekin sellainen voi olla hyvä ratkaisu, esimerkiksi elämäntilanteen vuoksi. Työ-SIB valmentajat pyrkivät aina löytämään asiakkaan kannalta parhaimman ratkaisun ja tärkeää on, että keskustelet valmentajan kanssa toiveistasi työpaikan suhteen.

Voivatko Työ-SIB valmentajat pakottaa työllistymään työpaikkaan tai alalle, mihin en halua työllistyä? Tuleeko ohjelmassa pakollisia työtarjouksia?

Työ-SIB -ohjelmassa sovit yhdessä valmentajasi kanssa työllistymistäsi koskevista toiveista. Kuuntelemme aina asiakkaidemme toiveita ja emme väkisin pakota ketään työllistymään työpaikkaan tai alalle, johon ei ole kiinnostusta. Valmentajat voivat kertoa työllistymisen eri vaihtoehdoista, jos töitä ei löydy asiakkaan toivomalta alalta. Pakollisia työtarjouksia Työ-SIB -ohjelmassa ei anneta. Jos TE-toimisto, asiakkaan ollessa Työ-SIB -ohjelmassa, lähettää työtarjouksen, siihen on reagoitava.

Milloin Työ-SIB alkoi?

Ensimmäiset Työ-SIB -asiakkaat aloittivat marraskuun lopussa 2019.

54321
(68 votes. Average 2.68 of 5)